Je voeten zijn de spiegel van je lichaam

Je kan je voeten zien als ‘de spiegel van je lichaam’. Hiermee bedoel ik dat al je lichaamsdelen terug te vinden zijn in je voeten. In de voetreflexologie wordt daarom je lichaam gezien als een ‘geheel’. Alles staat in verbinding met elkaar: je lichaam, geest en emotie. Dit wordt holisme genoemd. Emotionele problemen (stress/spanningen) kunnen bijvoorbeeld ook invloed hebben op je organen of andersom.

Hoe werkt voetreflex?

Het werkingsprincipe van voetreflex is gebaseerd op de theorie dat de voeten een soort kaart zijn van het lichaam. De reflexzones op de voeten corresponderen met specifieke organen en delen van het lichaam. Door druk op deze reflexzones uit te oefenen kunnen spanningen en blokkades in het lichaam worden opgeheven. Ik oefen druk uit op de reflexzones door middel van massagetechnieken.

Ik maak gebruik van een combinatie van Westerse en Chinese voetreflex massagetechnieken voor optimale voetreflexbehandelingen en ontspannende voetreflexmassages. Bij de Westerse massagetechnieken maak ik gebruik van duimtechnieken op bepaalde reflexzones van je voeten waardoor ik organen en weefsel in je lichaam behandel. Bij de Chinese massagetechniek maak ik gebruik van glijdende massagetechnieken op reflexzones van je voeten, onderbenen en handen om druk uit te oefenen. Daarbij behandel ik de energiebanen (meridianen) in je lichaam. Deze energiebanen verbinden al onze organen met elkaar. Door de Chinese massagetechniek komt energie (Qi) vrij die problemen van organen en bijbehorende energiebanen herstellen.

Tot op heden toe zijn er nog geen wetenschappelijke bewijzen hoe voetreflexologie nu eigenlijk precies werkt. Het bewijs dat het werkt zit in de vele positieve resultaten die al behaald zijn.

Wat verandert er in ons lichaam door voetreflex?

Door voetreflexmassage stimuleert het zelf genezend mechanisme van je lichaam waardoor:

  • je klachten verlichting geven en pijn kan verminderen of geheel kan verdwijnen.
  • je een goede doorbloeding- en energie doorstroming in organen en weefsels krijgt zodat jouw afvalstoffen sneller worden afgevoerd in je lichaam.
  • je voedingsstoffen weer goed kunnen worden aangevoerd in je lichaam.
  • je lichaam meer in balans/evenwicht komt.
  • je een sterk ontspannend effect voor lichaam en geest voelt.
  • je jezelf energieker voelt en je stemming kan verbeteren.

Een voetreflexmassage geeft vrijwel altijd meteen een ontspannend effect.

Wanneer helpt voetreflextherapie?

Voetreflextherapie kan helpen bij een breed scala aan gezondheidsproblemen, zoals:

Bij klachten is het altijd verstandig ook/eerst een reguliere (huis)arts te raadplegen over deze klachten. Voor voetreflextherapie heb je geen verwijsbrief nodig van de huisarts of specialist.

Wanneer wordt voetreflex vergoed door de zorgverzekering?

Omdat ik als VoetreflexPlus therapeute ben aangesloten bij een erkende beroepsvereniging wordt voetreflextherapie door een groot aantal zorgverzekeraars vergoed. Je moet dan wel een aanvullend pakket hebben met een vergoeding voor alternatieve/complementaire geneeswijzen.

Als je op de onderstaande link klikt kun je zien of je voor vergoeding in aanmerking komt of neem hiervoor contact op met je zorgverzekering.

Vergoedingen voor reflexzonetherapie per zorgverzekeraar

Samengevat, voetreflextherapie is een integratieve geneeswijze die gebruik maakt van druk op de reflexzones van de voeten om gezondheidsproblemen te verhelpen. Het werkingsprincipe is gebaseerd op de theorie dat de voeten een kaart zijn van het lichaam. Door druk uit te oefenen op specifieke reflexzones kan de bloedcirculatie en energiebalans in je lichaam worden verbeterd. Voetreflex kan daarmee helpen bij een breed scala aan gezondheidsproblemen.

Voetreflextherapie helpt om je te ontspannen, bevordert je energieniveau en gezondheid en kan veel klachten verlichten en soms kan het deze klachten helemaal wegnemen. Het is een moment voor jezelf. Regelmatige voetreflextherapie helpt je om gezond en meer in balans te blijven.

Meer weten welke verlichting voetreflextherapie kan bieden bij jouw klachten?

Klik op een klacht hierboven en lees verder.