De wervelkolom is een belangrijk onderdeel van het menselijk skelet en bestaat uit verschillende onderdelen die samenwerken om steun en bescherming te bieden aan het ruggenmerg en het bewegingsvermogen van het lichaam te vergemakkelijken.

Samen vormen deze onderdelen de wervelkolom, een krachtige en flexibele structuur die belangrijk is voor het dagelijks functioneren van het lichaam.

De functies van de wervelkolom:

  • Dragen en opvangen van schedel en romp
  • Steunen rest van ons lichaam
  • Beschermen van het ruggenmerg
  • Rechtop kunnen lopen
  • Schokken opvangen als we lopen.

Hoe kan voetreflex helpen bij rug-, nek en schouderklachten?

Met betrekking tot nek-, schouder- en rugklachten, kan voetreflextherapie worden gebruikt om spanning en pijn te verminderen en het herstel te bevorderen.

Op beide voeten loopt de wervelkolom aan de binnenzijde van je voeten. Door de wervelkolom te behandelen kan een blokkade verdwijnen en spanning en pijn verminderen. Ook kan het zijn dat de blokkade eerst niet goed voelbaar was maar door te masseren gaat de energie daar stromen.

En omdat uit de ruggenmerg zenuwbanen lopen naar alle organen, kunnen organen ook beter gaan functioneren.

Als ik de wervelkolom masseer kun je ook merken dat je meer energie hebt: je voelt je fitter. Dit omdat de wervelkolom de centrale levensenergiekanaal is van je lichaam en zorgt voor een goede gezondheid: lichamelijk als geestelijk.

Het effect van voetreflextherapie ervaren of meer weten over voetreflextherapie?

Lees dan hier meer over een behandelingstraject of hier meer of voetreflextherapie en maak een afspraak.