Ontspanning en energie door voetreflex

Bij Carolien, een gediplomeerd en erkend VoetreflexPlus therapeute, ben je in goede handen voor een professionele voetreflexmassage. De behandeling laat je ontspannen en je ervaart rust. Daarna ervaar je het effect van de behandeling, waardoor je jouw situatie weer beter aan kan. Je bent meer in balans en weerbaarder.

Waarom kiezen klanten voor Voetreflex Optimaal?

Klanten kiezen voor Voetreflex Optimaal, omdat:

 • ze een verbetering willen, samen met Carolien.
 • ze in alle rust weer even kunnen opladen.
 • ze de open en betrokken houding van Carolien waarderen.
 • Carolien alles op alles zet om een positieve verandering teweeg te brengen.
Plan een afspraak

Hoe werkt een voetreflexmassage afspraak?

Nadat je een afspraak hebt ingepland, ontvang je een email waarin uitgelegd wordt waar je aan moet denken voordat je komt. Als je voor de eerste keer komt, maken we eerst samen kennis. Er zijn vooraf een aantal zaken die ik moet controleren om zeker te weten dat ik je voeten kan masseren. Daarnaast wil ik een aantal voorkeuren weten waarbij jij je het prettigste voelt. Dit om je een optimale ontspannen beleving te geven.

Vervolgens ga ik aan de slag. De eerste keer leg ik duidelijk uit wat ik ga doen. Tijdens de voetreflexmassage ben ik stil aanwezig, zodat jij echt je rustmoment hebt. Praat je liever je hoofd leeg, mag dit uiteraard altijd.

Kom je voor de tweede keer? Dan hoor ik graag hoe het met je gegaan is na de vorige ontspannende voetreflexmassage en waar je op dit moment de meeste behoefte aan hebt. Zo stem ik elke keer weer optimaal af op jouw behoefte en situatie.

Je kunt een ontspannende voetreflexmassage combineren met een ontspannend voetbad met magnesiumkristallen. Magnesiumkristallen kalmeren je zenuwstelsel, spieren en bloedvaten, geven je een energieboost en versterken je immuunsysteem. In een voetbad met magnesium worden ook de afvalstoffen op een natuurlijk manier afgevoerd. De eerste massage kan al meteen positief effect hebben.

Ik merk dat ik meer rust en energie heb gekregen in mijn lichaam en ik slaap heel goed. Ik voel me veel fitter. Een voetbad met magnesiumkristallen is ook heel fijn en ontspannend. Carolien is heel erg prettig en kundig. Echt even een momentje voor jezelf. Ik blijf terugkomen. Dankjewel!

Wendy

Even een powerboost, helemaal voor jezelf

Lees dan hier meer over onze voetreflextherapie en plan hier je powerboost moment.

Plan een afspraak

Veel gestelde vragen:

Een ontspannende voetreflexmassage duurt 60 minuten.

Er zijn een aantal lichamelijke en psychische reacties na een voetreflextherapie mogelijk:

 • Het kan zijn dat je meer moet plassen, je urine sterker ruikt of donkerder van kleur is of dat je meer ontlasting hebt of deze sterker ruikt omdat je lichaam afvalstoffen aan het opruimen is.
 • Positieve psychische reacties kun je eventueel verwachten zoals je opgewekter voelen of het gevoel dat je ‘op wolkjes loopt’. Dit is een teken dat je meer ontspannen bent, meer in balans.
 • Een spontane huilbui of een andere emotionele ontlading omdat je emoties los komen. Laat het maar lekker komen!

Geen ontspannende voetreflexmassage bij:

 • ontstekingen, huidafwijkingen of open wonden.
 • trombose of letsel, schimmel of eczeem.
 • als je pas een prothese, pacemaker of spiraal hebt laten plaatsen (je lichaam kan dit afstoten).
 • in de eerste 3 maanden van zwangerschap! Na 3 maanden zwangerschap ben je welkom!

Ik behandel je je vanaf je knieën tot en met je voeten en leg altijd een plaid over je heen.

Er zijn meerdere mogelijkheden zodat ik je goed kan behandelen en in wat jij prettig vindt, bijvoorbeeld:

 • Een ruim zittende broek die ik goed over je knieën en je bovenbenen kan doen.
 • Je neemt een korte broek mee en kleed je bij mij om.
 • Je kunt je broek/rok uitdoen (er ligt een plaid over je heen).

 

Je hoeft niets mee te nemen, eventueel een korte broek (zie ook vraag: Wat kan ik het beste aandoen tijdens een ontspannende voetreflexmassage?).

Verhinderd? Geef dit tenminste 24 uur van tevoren door. Zo vermijd je dat de afspraak wordt verrekend voor de afgesproken tijd.

Het wordt moeilijk als je geen trappen kunt lopen. Mijn mooi en rustig ingerichte behandelruimte met airconditioning is namelijk op de tweede verdieping die te bereiken is via 2 makkelijk te belopen vaste trappen.

Jazeker, je mag zelf het bedrag bepalen. Een cadeaubon is tot maximaal twee jaar na uitgifte geldig en niet inwisselbaar tegen contanten. Cadeaubonnen zijn uitsluitend voor behandelingen die niet voor vergoeding in aanmerking komen.

Een abonnement afsluiten voor meerdere consulten voor voetreflexmassage is mogelijk. Je afgesloten abonnement kun je inzetten voor meerdere ontspanningsmassages.

Voetreflexabonnementen

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig in de straat waar ik mijn praktijk heb.

Er is een bushalte aanwezig op minder dan 5 minuten loopafstand van mijn praktijk: buslijn 142 (tussen station Best naar station Tilburg), uitstapplaats ‘Oirschot, Kempenweg’ (bushalte bij de school: Het Kempenhorst College).

Zie voor actuele reisinformatie buslijn 142: www.arriva.nl.

 

 

Prijs

Ontspannende voetreflexmassage: € 45

Voetbad met magnesiumkristallen: € 5

Na afloop van je ontspannende voetreflexmassage ontvang je een rekening. Let op: een ontspannende voetreflexmassage wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar!

Mijn missie: Meer balans in je leven

Ik ben Carolien van Berkel, VoetreflexPlus therapeute van Voetreflex Optimaal. Mijn missie is meer balans brengen in het leven van mijn cliënten, zodat zij hun situatie weer beter beter aan kunnen en weerbaarder in het leven staan. Mijn cliënten zijn o.a. zorgmedewerkers en medewerkers uit het bedrijfsleven uit Oirschot, Eindhoven, Best en omgeving met diverse klachten en/of een laag energieniveau door bijvoorbeeld te hoge werkdruk.

De balans tussen zorgen voor jezelf en zorgen voor een ander

Niet iedereen heeft geleerd dat je pas echt goed voor anderen kan zorgen, als je goed zorgt voor jezelf. Ik heb deze les geleerd nadat ik een whiplash kreeg en continu op zoek moest naar de balans tussen zorgen voor mezelf en mijn passie zorgen voor een ander. Ik kwam in aanraking met voetreflextherapie en leerde mede hierdoor steeds beter de balans te vinden tussen goed zorgen voor mijzelf en zorgen voor de ander. Dit verlichtte mijn leven dusdanig met de juiste balans in rust en energie, dat ik uiteindelijk besloot om VoetreflexPlus therapeute te worden zodat ik ook andere mensen kan helpen om meer balans in hun leven te vinden. Door meer positieve energie kan je namelijk elke situatie weer beter aan en sta je weerbaarder in je leven.

Ik vind dit belangrijk in onze samenwerking:

 • We gaan ervoor: Samen aan de slag waarbij we ons allebei verbinden aan het gestelde doel.
 • Rust: Ik ben rustig en creëer een veilige sfeer, zodat jij tot ontspanning en inzicht komt.
 • Open: Door mezelf open en kwetsbaar op te stellen nodig ik jou ook uit om hetzelfde te doen. Uiteraard blijft alles binnenskamers.
 • Uitzoeken: Ik zoek alles tot in detail uit en zet dit om in een behandelplan tot wat voor jou een fijne ervaring is.
 • Doorzettingsvermogen: Ik geef niet op en streef naar maximaal resultaat.