Ervaar meer balans

Bij veel mensen is de werkdruk hoog en is het altijd aanpakken geblazen. Het werk gaat immers altijd door. Ik heb dat zelf ook ervaren in de zorg. Je stopt niet zomaar met mensen te verzorgen en te begeleiden die op een bepaalde manier afhankelijk zijn van jouw hulp. Veel medewerkers in de zorg willen graag zorgen voor anderen, ze zetten elke keer hun schouders eronder en hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Als je alleen maar voor die ander zorgt, en niet goed genoeg voor jezelf, kun je fysieke/emotionele klachten krijgen en/of kun je vermoeid raken waardoor je niet meer lekker in je vel zit.

Carolien van Berkel

VoetreflexPlus therapeute

Met meer balans kan jij de situatie weer aan

Voetreflextherapie helpt om je te ontspannen, bevordert je energieniveau en gezondheid en kan veel klachten verlichten en soms deze helemaal wegnemen. Het is een moment voor jezelf. Regelmatige voetreflextherapie helpt je om gezond en meer in balans te blijven.

Binnen voetreflextherapie zijn er verschillende manieren om een voetreflexbehandeling en voetreflexmassage in te zetten:

 • Voetreflexbehandeling
  Voetreflexbehandelingen zijn bedoeld om specifieke klachten te verminderen of te laten verdwijnen in een behandeltraject met een persoonlijk afgestemd behandelplan (een dergelijk traject wordt mogelijk geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekering).
 • Voetreflexmassage
  Voetreflexmassages zijn bedoeld om even de accu op te laden met ontspannende of energetische voetreflexmassages (deze worden helaas niet vergoed door de zorgverzekeraar).
 • Voetreflexabonnement
  Herhalen van voetreflexmassages helpen om beter in balans te blijven (onderhoud) met als advies een onderhoudstermijn per maand of per 2 maanden.

Dit vinden klanten van Voetreflex Optimaal

Ben je benieuwd hoe onze klanten hun voetreflexmassage of voetreflexbehandeling hebben ervaren? Je leest hier hun verhalen.

Meer reviews

Een echte aanrader. Eerst een paar keer een voetreflex massage gedaan met een voetbad met magnesiumkristallen vooraf om uit te proberen. Dit omdat ik al behoorlijk wat voetklachten gehad heb.

Dit beviel prima. Hierna een behandeltraject in gegaan. Carolien stelt een behandelplan op. Legt duidelijk uit wat ze gaat doen en past dit als het nodig is tussen door aan. Fijn dat je hiervoor ook nog een deel vergoed krijgt van de zorgverzekering. Nu een onderhoudstraject in. Volledige ontspanning en een moment voor jezelf!

Mooie praktijkruimte waar je helemaal tot rust komt. Dank je wel!

Yvonne

Ik ben bij Carolien terecht gekomen naar aanleiding van schouderklachten. Door de behandelingen zijn deze klachten veel minder geworden en heb ik weer meer energie gekregen. Tijdens de behandelingen kom je heerlijk tot rust in een mooie en sfeervolle praktijkruimte. Carolien is een fijn persoon die de tijd voor je neemt en bij wie je je meteen op je gemak voelt.

Ellen

Carolien heeft mij enorm geholpen in het herstelproces na mijn tweede bevalling. Tijdens de behandelingen kon ik alles verwerken en voelde ik rust en doorstroming. Hierdoor verliep het herstel heel spoedig. Carolien is heel deskundig, warm en betrokken en heeft gouden handjes!

Esmee

Ervaren hoe voetreflex meer balans in je leven brengt?

Plan een afspraak en ervaar het effect.

Plan een afspraak

Carolien is opgeleid door

Voetreflex Optimaal is aangesloten bij

Ik vind kwaliteit en professionaliteit belangrijk. Daarom ben ik aangesloten bij beroepsvereniging VBAG, de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze. Deze vereniging stelt kwaliteitseisen aan zijn leden. Zo ben ik verplicht tot o.a. jaarlijkse gekwalificeerde bij- en nascholing, heb ik mijn BHV en reanimatie-diploma en voldoe ik aan de AVG Bescherming Persoonsgegevens. Daarnaast ben ik aangesloten bij het RBCZ, het platform voor kwalitatieve en vakbekwame zorg. Deze stichting certificeert en registreert therapeuten op HBO-niveau die complementaire zorg uitoefenen. Complementaire zorg is zorg die echt bij jou past en aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Mijn missie: Meer balans in je leven

Ik ben Carolien van Berkel, VoetreflexPlus therapeute van Voetreflex Optimaal. Mijn missie is meer balans brengen in het leven van mijn cliënten, zodat zij hun situatie weer beter beter aan kunnen en weerbaarder in het leven staan. Mijn cliënten zijn o.a. zorgmedewerkers en medewerkers uit het bedrijfsleven uit Oirschot, Eindhoven, Best en omgeving met diverse klachten en/of een laag energieniveau door bijvoorbeeld te hoge werkdruk.

De balans tussen zorgen voor jezelf en zorgen voor een ander

Niet iedereen heeft geleerd dat je pas echt goed voor anderen kan zorgen, als je goed zorgt voor jezelf. Ik heb deze les geleerd nadat ik een whiplash kreeg en continu op zoek moest naar de balans tussen zorgen voor mezelf en mijn passie zorgen voor een ander. Ik kwam in aanraking met voetreflextherapie en leerde mede hierdoor steeds beter de balans te vinden tussen goed zorgen voor mijzelf en zorgen voor de ander. Dit verlichtte mijn leven dusdanig met de juiste balans in rust en energie, dat ik uiteindelijk besloot om VoetreflexPlus therapeute te worden zodat ik ook andere mensen kan helpen om meer balans in hun leven te vinden. Door meer positieve energie kan je namelijk elke situatie weer beter aan en sta je weerbaarder in je leven.

Ik vind dit belangrijk in onze samenwerking:

 • We gaan ervoor: Samen aan de slag waarbij we ons allebei verbinden aan het gestelde doel.
 • Rust: Ik ben rustig en creëer een veilige sfeer, zodat jij tot ontspanning en inzicht komt.
 • Open: Door mezelf open en kwetsbaar op te stellen nodig ik jou ook uit om hetzelfde te doen. Uiteraard blijft alles binnenskamers.
 • Uitzoeken: Ik zoek alles tot in detail uit en zet dit om in een behandelplan tot wat voor jou een fijne ervaring is.
 • Doorzettingsvermogen: Ik geef niet op en streef naar maximaal resultaat.

Nog een vraag?

Een vraag, kennismaken, of een afspraak plannen?

Neem contact op