Ervaar meer balans

Bij veel mensen is de werkdruk hoog en is het altijd aanpakken geblazen. Het werk gaat immers altijd door. Ik heb dat zelf ook ervaren in de zorg. Je stopt niet zomaar met mensen te verzorgen en te begeleiden die op een bepaalde manier afhankelijk zijn van jouw hulp. Veel medewerkers in de zorg willen graag zorgen voor anderen, ze zetten elke keer hun schouders eronder en hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Als je alleen maar voor die ander zorgt, en niet goed genoeg voor jezelf, kun je fysieke/emotionele klachten krijgen en/of kun je vermoeid raken waardoor je niet meer lekker in je vel zit.

Carolien van Berkel

VoetreflexPlus therapeute

Met meer balans kan jij de situatie weer aan

Voetreflextherapie helpt om je te ontspannen, bevordert je energieniveau en gezondheid en kan veel klachten verlichten en soms deze helemaal wegnemen. Het is een moment voor jezelf. Regelmatige voetreflextherapie helpt je om gezond en meer in balans te blijven.

Binnen voetreflextherapie zijn er verschillende manieren om een voetreflexbehandeling en voetreflexmassage in te zetten:

 • Voetreflexbehandeling
  Voetreflexbehandelingen zijn bedoeld om specifieke klachten te verminderen of te laten verdwijnen in een behandeltraject met een persoonlijk afgestemd behandelplan (een dergelijk traject wordt mogelijk geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekering).
 • Voetreflexmassage
  Voetreflexmassages zijn bedoeld om even de accu op te laden met ontspannende of energetische voetreflexmassages (deze worden helaas niet vergoed door de zorgverzekeraar).
 • Voetreflexabonnement
  Herhalen van voetreflexmassages helpen om beter in balans te blijven (onderhoud) met als advies een onderhoudstermijn per maand of per 2 maanden.

Dit vinden klanten van Voetreflex Optimaal

Ben je benieuwd hoe onze klanten hun voetreflexmassage of voetreflexbehandeling hebben ervaren? Je leest hier hun verhalen.

Meer reviews
Voor het eerst in aanmerking gekomen met voetreflex en tot mijn verbazing houd het veel meer in dan mijn verwachtingen waren.
Carolien straalt rust uit en luistert goed. Een behandelplan is opgesteld i.v.m. zenuwbeknelling na Hernia. De massages zijn fijn en gaf me veel ontspanning. Voel me daarna heel prettig. Met tips als magnesium voetbad en ontspanning voel ik mij daar erg goed bij.
De salon is mooi ingericht en erg schoon.
Renie

Ik zat al enige tijd met hielspoor. Via de huisarts zooltjes aangemeten. Dit was niet de oplossing. Doorgestuurd naar fysio met dry needling en massage. Dat hielp ook niet. Terecht gekomen bij Carolien die mij van de pijn heeft afgeholpen. Hier ben ik heel blij mee. Ik blijf voor onderhoudsmassages bij Carolien.

Henk v S
Erg fijne ervaring met de voetreflex!
Bij Carolien terechtgekomen i.v.m. rugklachten. Naar aanleiding van een voetanalyse heeft Carolien een behandelplan gemaakt.
Mijn rugklachten zijn nog niet verdwenen maar wel een stuk minder.
En daarnaast is het heerlijk ontspannend. Je komt echt helemaal tot rust!
Carolien is erg vriendelijk en professioneel. Ze weet wat ze doet.
Een echte aanrader!
Corné

Ervaren hoe voetreflex meer balans in je leven brengt?

Plan een afspraak en ervaar het effect.

Plan een afspraak

Carolien is opgeleid door

Voetreflex Optimaal is aangesloten bij

Ik vind kwaliteit en professionaliteit belangrijk. Daarom ben ik aangesloten bij beroepsvereniging VBAG, de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze. Deze vereniging stelt kwaliteitseisen aan zijn leden. Zo ben ik verplicht tot o.a. jaarlijkse gekwalificeerde bij- en nascholing, heb ik mijn BHV en reanimatie-diploma en voldoe ik aan de AVG Bescherming Persoonsgegevens. Daarnaast ben ik aangesloten bij het RBCZ, het platform voor kwalitatieve en vakbekwame zorg. Deze stichting certificeert en registreert therapeuten op HBO-niveau die complementaire zorg uitoefenen. Complementaire zorg is zorg die echt bij jou past en aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Mijn missie: Meer balans in je leven

Ik ben Carolien van Berkel, VoetreflexPlus therapeute van Voetreflex Optimaal. Mijn missie is meer balans brengen in het leven van mijn cliënten, zodat zij hun situatie weer beter beter aan kunnen en weerbaarder in het leven staan. Mijn cliënten zijn o.a. zorgmedewerkers en medewerkers uit het bedrijfsleven uit Oirschot, Eindhoven, Best en omgeving met diverse klachten en/of een laag energieniveau door bijvoorbeeld te hoge werkdruk.

De balans tussen zorgen voor jezelf en zorgen voor een ander

Niet iedereen heeft geleerd dat je pas echt goed voor anderen kan zorgen, als je goed zorgt voor jezelf. Ik heb deze les geleerd nadat ik een whiplash kreeg en continu op zoek moest naar de balans tussen zorgen voor mezelf en mijn passie zorgen voor een ander. Ik kwam in aanraking met voetreflextherapie en leerde mede hierdoor steeds beter de balans te vinden tussen goed zorgen voor mijzelf en zorgen voor de ander. Dit verlichtte mijn leven dusdanig met de juiste balans in rust en energie, dat ik uiteindelijk besloot om VoetreflexPlus therapeute te worden zodat ik ook andere mensen kan helpen om meer balans in hun leven te vinden. Door meer positieve energie kan je namelijk elke situatie weer beter aan en sta je weerbaarder in je leven.

Ik vind dit belangrijk in onze samenwerking:

 • We gaan ervoor: Samen aan de slag waarbij we ons allebei verbinden aan het gestelde doel.
 • Rust: Ik ben rustig en creëer een veilige sfeer, zodat jij tot ontspanning en inzicht komt.
 • Open: Door mezelf open en kwetsbaar op te stellen nodig ik jou ook uit om hetzelfde te doen. Uiteraard blijft alles binnenskamers.
 • Uitzoeken: Ik zoek alles tot in detail uit en zet dit om in een behandelplan tot wat voor jou een fijne ervaring is.
 • Doorzettingsvermogen: Ik geef niet op en streef naar maximaal resultaat.

Nog een vraag?

Een vraag, kennismaken, of een afspraak plannen?

Neem contact op