Wat zijn de symptomen van jicht?

  • Leidt tot plotselinge aanvallen van pijnlijke gewrichtsontsteking in één of meer gewrichten. Dit gebeurt van ’s nachts doordat het weefselvocht uit de benen gaat wat overdag zich heeft opgehoopt.
  • De pijn wordt steeds erger vooral als je het gewricht beweegt of aanraakt.
  • Ontsteking, zwelling en het gewricht voelt warm aan.
  • De huid rondom het gewricht wordt rood of paars, strak en glanst.
  • Ook kan er koorts, koude rillingen, algeheel malaise gevoel en snelle hartslag ontstaan.

De symptomen kunnen een paar dagen duren en verdwijnen geleidelijk. Het gewricht herstelt weer tot de volgende aanval zijn komt. Veel mensen die aan jicht lijden kunnen na enige tijd ook last krijgen van nierstenen of nierinsufficiëntie of nierschade wanneer de nieren niet goed meer functioneren.

Wat zijn de oorzaken van jicht?

Doordat het lichaam via de nieren de te hoge urinezuurconcentratie niet goed afvoert, raakt het lichaam verzuurd en vervuild. Het zuur- base evenwicht is belangrijk voor het zelfgenezend vermogen van ons lichaam, vitaliteit en weerstand zowel lichaam als geest. Wanneer het lichaam te verzuurd raakt raakt het zuur-base evenwicht uit balans waardoor o.a. jicht kan ontstaan.

Hoe kan voetreflex helpen bij jicht?

Door middel van voetreflexmassage, en ondersteunende voedingsadviezen, probeer ik het probleem van verzuring en vervuiling van het lichaam te verhelpen.

Het effect van voetreflextherapie ervaren?

Meer weten welke verlichting voetreflextherapie kan bieden bij jicht, lees dan hier meer over een behandelingstraject en maak een afspraak.