Wat zijn de symptomen van jicht?

  • Leidt tot plotselinge aanvallen van pijnlijke gewrichtsontsteking in één of meer gewrichten. Dit gebeurt vaak in de nacht doordat het weefselvocht uit de benen gaat wat zich overdag heeft opgehoopt.
  • De pijn wordt steeds erger vooral als je het gewricht beweegt of aanraakt.
  • Ontsteking, zwelling en het gewricht voelt warm aan.
  • De huid rondom het gewricht wordt rood of paars, strak en glanst.
  • Ook kan er koorts, koude rillingen, algeheel malaise gevoel en snelle hartslag ontstaan.

De symptomen kunnen een paar dagen duren en verdwijnen geleidelijk. Het gewricht herstelt weer tot de volgende aanval zijn komt. Veel mensen die aan jicht lijden kunnen na enige tijd ook last krijgen van nierstenen of nierinsufficiëntie of nierschade wanneer de nieren niet goed meer functioneren.

Wat zijn de oorzaken van jicht?

Doordat het lichaam via de nieren de te hoge urinezuurconcentratie niet goed afvoert, raakt het bloed verzuurd en vervuild. Het zuur-base evenwicht van het bloed is belangrijk voor het zelfgenezend vermogen van ons lichaam, vitaliteit en lichamelijke en geestelijke weertsand. Wanneer het lichaam te verzuurd raakt raakt het zuur-base evenwicht uit balans waardoor o.a. jicht kan ontstaan.

Hoe kan voetreflex helpen bij jicht?

Door middel van voetreflexologie behandelingen, en ondersteunende voedingsadviezen, probeer ik het probleem van verzuring en vervuiling van het bloed te verhelpen om zo de ontsteking in de gewrichten te verminderen of te verhelpen.

Het effect van voetreflextherapie ervaren of meer weten over voetreflextherapie?

Lees dan hier meer over een behandelingstraject of hier meer of voetreflextherapie en maak een afspraak.