Ongeveer 80% van je immuunsysteem zit in je darmen. De immuun cellen in je darmen weten welke bacteriën goed voor je zijn en welke niet. Door heel je lichaam bevinden zich ook slijmvliezen. Zo ook in je darmslijmvlies. Wanneer in je darmen de slijmvliezen niet goed functioneren heeft dit invloed op slijmvliezen elders in je lichaam o.a. slijmvliezen van je blaas. Daarom kan een steeds terugkerende blaasontsteking veroorzaakt worden door een slecht functionerend darmslijmvlies. Ook wel het MALT (Mucosal associated lymfoide tissue) systeem genoemd.

Symptomen bij blaasontsteking?

Een blaasontsteking kan herkenbaar zijn aan de volgende symptomen:

  • Vaak en steeds maar een beetje urineren.
  • Branderig of pijnlijk gevoel tijdens het urineren.
  • Hevige aandrang kan tot onwillekeurig urineverlies leiden.
  • Troebele urine.
  • Pijn onder in de rug.
  • Bloed zichtbaar in de urine.

De infectie wordt erger bij een branderig gevoel na het urineren, koorts, rillingen, pijn aan beide zijden onder in je rug en/of buikpijn. Bij niet ingrijpen kan de infectie opstijgen vanaf geslachtsdelen via plasbuis, blaas, urineleiders tot in nierbekken. Je kunt dan beter eerst naar de huisarts gaan.

Hoe kan voetreflex helpen bij een blaasontsteking?

Je nieren zijn onderdeel van het reinigings-, ontgiftigings-, en uitscheidingsvermogen van je lichaam. Ze hebben verschillende belangrijke functies voor ons lichaam, o.a. filteren en uitscheiden van vele afvalstoffen (eiwitten, vetten, glucose, bloedcellen en bloedplaatjes). Teveel aan afvalstoffen komt in je bloed terecht. Daarom is het ook zo belangrijk om je nieren zo goed mogelijk te laten werken door dagelijks regelmatig lauw water te drinken om zo afvalstoffen kwijt te raken.

Door een juiste voetreflexmassage toe te passen probeer ik je lichaam extra te ontdoen van de opgeslagen afvalstoffen waardoor je blaasontsteking sneller vermindert of kan verdwijnen.

Het effect van voetreflextherapie ervaren of meer weten over voetreflextherapie?

Lees dan hier meer over een behandelingstraject of hier meer of voetreflextherapie en maak een afspraak.